Boodschappen de helft goedkoper maken

 

 

Auteur:  bert

Bekeken: 313

Datum: -

De kosten voor je wekelijkse boodschappen zijn een lastenpost die maar blijft terugkomen; je moet tenslotte toch eten! Zou het niet ideaal zijn als je de boodschappen voor veel minder geld zou kunnen doen? Met onderstaande tips kun je je dagelijkse benodigdheden wel tot de helft goedkoper maken!

  • Houd folders van de supermarkten in de gaten. Bedenk je maaltijd rond de producten die in de aanbieding zijn. Maak een weekplanning voor de maaltijden en een bijbehorende boodschappenlijst. Plan maaltijden met kip of vis uit de aanbieding in omdat dat vaak goedkoper is dan vlees.
  • Kies voor groenten en fruit van het seizoen; deze zijn goedkoper omdat ze volop aanwezig zijn en niet geïmporteerd worden. Bovendien zijn ze ook nog eens minder milieubelastend. Ga naar de markt vlak voor sluitingstijd; de marktkooplui willen op het laatst van hun spulletjes af en bieden dan groenten, fruit, vis e.d. voor een prikkie.
  • Bespaar geld op frisdranken; gewoon drinkwater uit de kraan is lekker, gezond en goedkoop. Kop alleen frisdranken en sap voor het weekend. Je hoeft niet altijd te kiezen voor A-merken. Vaak zijn de minder bekende merken net zo goed en ook een stuk goedkoper!
  • Maak creatief gebruik van restjes; vaak kun je een heerlijke sandwich maken met een stuk overgebleven kip. Ook een soep leent zich uitstekend om restjes in te verwerken.
  • Doe één keer per week je boodschappen; dit voorkomt dat je in de verleiding komt om veel te veel in te slaan.

Tip; pas op met aanbiedingen voor snoep of chocolade. Vaak eet je er dan meer van omdat het toch goedkoop is. Maar dan ben je uiteindelijk toch weer duurder uit!

Gerelateerd:

Geen.