Citytrip Boedapest

 

 

Auteur:  cor

Bekeken: 762

Datum: -

Boedapest is een stad die je niet verwacht als stedentrip, toch is het aan te raden daar naar toe te gaan. Bezoek het Koninklijk slot Gödöllő op de Burchtheuvel waarin vele musea gezeteld zijn. Houdt u van theater dan kunt u het oudste gedeelte van de stad bezoeken, namelijk Óbuda. Er worden vele muziekvoorstellingen gehouden en er zijn vele culturele evenementen te bezichtigen. De grootste kerk van Boedapest is genoemd naar de heilig verklaarde koning Stephanus. In de Sint Stephanusbasiliek is de hand van Stephanus te zien. Boedapest heeft negen bruggen en de mooiste brug is de Kettingbrug. De Kettingbrug verbindt beide stadsdelen Boeda en Pest.

Onder de stad bevinden zich de Grotten van Boedapest. Er zijn twee grotten toegankelijk voor publiek. Boedapest is ook beroemd vanwege de thermale baden. Bezoek een openbaar badhuis om de tijden van weleer te ervaren.

Als treinliefhebber mag u het Spoorwegmusem niet missen. Hier ziet u historische locomotieven en wagons en u kunt een ritje maken met enkele treinen.

Gerelateerd:

Citytrips