Auteur:  ronald

Bekeken: 287

Datum: -

Het werk en de opleiding tot accountant

De taken van een accountant bestaan onder andere uit het controleren van de financiën van een bedrijf. De opleiding tot accountant geeft twee keuzes. Men kan registeraccountant worden door een WO opleiding bedrijfseconomie en vervolgens Master Administratieve Organisatie en Controleleer te volgen. Men kan ook kiezen voor een HBO opleiding accountancy en zodoende kiezen voor een functie als Accountant Administratieconsulent. Het salaris van een accountant valt moeilijk te bepalen . Er zijn nogal wat variaties wat betreft verschillende accountant functies en of men voor een groot of klein kantoor werkt. Over het algemeen is er een startsalaris dat ligt rond de EUR1800 euro en een eindsalaris dat kan oplopen tot ongeveer EUR10.000 euro.

Aan het werk als accountant

Een accountant komt te werken in de financiële afdeling van een bedrijf en is daar onder andere verantwoordelijk voor de controle van de jaarcijfers, het opstellen van financiële rapporten en het geven van financiële advies.

Doorgroeimogelijkheden voor een accountant

Een accountant met minimaal vijf jaar werkervaring kan doorgroeien naar functies als Accountant Supervisor. Later kan de accountant ook nog Manager accountancy worden.

Gerelateerd:

Informatica studeren