Gebruik kleuren om stress te verminderen

 

 

Auteur:  bianca

Bekeken: 290

Datum: -

Kleuren hebben een groot effect op hoe we ons voelen. Het kan ons humeur op een positieve of negatieve manier beïnvloeden. De kleuren die je draagt en om je heen hebt, kunnen een groot effect hebben op je gemoedstoestand. Hieronder lees je hoe je van die wetenschap gebruik kunt maken en welke kleuren je kunt gebruiken om minder stress te voelen.

Roze

Roze is de kleur van rust en kalmte. Probeer maar eens een roze trui te dragen. Voeg roze details toe in huis, vooral in de badkamer of slaapkamer.

Geel

Geel is vrolijk! Het is heel effectief als je en niet zo lekker in je vel zit. Door geel te dragen of in je omgeving aan te brengen wordt je geest verlicht en depressie verminderd.

Blauw

Ook blauw heeft een kalmerend effect en is goed voor diepe slaap. Blauw is een ontspannende kleur die rust en heling stimuleert. Breng daarom veel blauw aan in de slaapkamer. Het is overigens ook een goede kleur om te dragen als je een speech of lezing moet geven want het bevordert de communicatie.

Groen

Groen in je kledingkast en in je interieur is verzachtend. Het draagt bij aan harmonie en verlicht onrust. Breng groene accessoires in huis zoals bijvoorbeeld kamerplanten.

Violet

Violet staat voor wijsheid, vrede en kracht. Dat kan iedereen wel gebruiken in het leven.

Wit

Wit is reinigend en puur. Het geeft een frisse look aan je interieur en verruimt je kamer. Witte kleding helpt je geest te reinigen en een open blik te houden.

Gerelateerd:

Mannenbroeken voor de vrije tijd

FC Den Bosch speelt in het blauw en wit