Hoe kun je veilig online winkelen?

 

 

Auteur:  astrid

Bekeken: 313

Datum: -

Met de moderne technologie zoals SSL en SET kan online shoppen net zo veilig zijn als waar dan ook. Toch is het goed om, net als bij elke andere situatie waarin je iets koopt, alert te zijn en je gezonde verstand te gebruiken. Hieronder volgen een aantal tips om veilig online te shoppen.

Betrouwbare site

Kies altijd voor betrouwbare webwinkels. Om te ontdekken of een site betrouwbaar is, kijk dan op de site bij de informatie over voorwaarden, garanties en retour.

Kijk ook bij de ‘privacy statements’ op de site om te zien hoe ze met je persoonlijke gegevens omgaan. Betrouwbare sites zorgen dat dit soort informatie altijd duidelijk en makkelijk te zien is.

Let ook op het slotje in de URL. Een teken zoals een ongeopend slot of ongebroken sleutel in de url die begint met https:// and the words "Secure Socket Layer" (SSL) betekent dat niemand anders dan jij en de verkoper toegang heeft tot je betalingsgegevens.

Credit card/bankpas

Met een credit card of bankpas kun je online net zo veilig betalen als wanneer je de kaart in de winkel gebruikt. Ook via iDeal of Paypal kun je op een veilige manier betalen. Maar print of save de transactie altijd, zodat je bewijs hebt.

Tip; stuur nooit betalingsgegevens via email (niet voldoende beschermd). Geef ook nooit zomaar je persoonlijke gegevens, kaartnummer of pincode via email, telefoon of anders! Zelfs je eigen bank zal nooit naar je pincode vragen. Wees altijd alert voor oplichting!

Gerelateerd:

Geen.