Hoe stel je een EHBO pakket samen?

 

 

Auteur:  jan

Bekeken: 397

Datum: -

Eerste hulp dozen of koffers kun je kant-en-klaar kopen. Maar vaak ontbreekt er wel het een en ander en krijg je extra’s die je eigenlijk niet nodig hebt. Je kunt een hoop geld besparen en jezelf verzekeren dat alles erin zit, door zelf een EHBO pakket samen te stellen!

Zoek een waterdichte doos of tas die niet te zwaar is en de juiste maat heeft om alle spulletjes in op te bergen. Als je de doos mee op reis neemt, is het belangrijk dat hij waterdicht is, hoewel hersluitbare zakjes (zipsluiting) vaak ook voldoende zijn.

Zorg dat alle benodigde producten goed verpakt in de doos gaan, de hoeveelheid hangt af van hoe groot je gezin is. Maar als het gaat om verband, gaas en pleisters e.d. moet je niet te zuinig zijn. Wat moet er verder in: ontsmettingsmiddel voor handen en ontsmettingsspray voor wonden, een rol Leukoplast, verdovende spray of lotion, steriele gaasjes, verschillende soorten verband en pleisters, orale antihistamines, handschoenen, antibiotische zalf, anti tekenbeet set, schaar en pincet, brandwondenspray en pijnstillers.

Voeg daarnaast ook ander producten specifiek voor je gezin toe. Heeft iemand van het gezin een ziekte of allergie, zorg dan altijd voor reserve medicijnen in de EHBO doos. Ook is het handig om een lijstje met belangrijke en nood telefoonnummers in een zakje erbij te doen. Afhankelijk van waar je naar toe gaat kunnen after sun, anti slangenbeet set, icepacs, koolstof tabletten en zoutoplossing toegevoegd worden aan het assortiment.

Gerelateerd:

Vijf tekenen dat een relatie over is