Levensduur van de batterij van je tablet verlengen

 

 

Auteur:  rob

Bekeken: 284

Datum: -

De batterij is een belangrijk onderdeel van je apparatuur. Vaak gaan we onzorgvuldig om met onze tablet of laptop, waardoor de batterij veel minder lang mee gaat dan dat eigenlijk zou kunnen. Waar moet je op letten om een langere levensduur van de batterij te bewerkstelligen?

Het rendement van je tabletbatterij verhogen, werkt niet veel anders dan bij een laptop of mobiele telefoon; zet uit wat je niet gebruikt om te voorkomen dat je batterij ongemerkt leegloopt. Daarnaast zijn er nog een aantal punten waar je op kunt letten om langer van je batterij gebruik te kunnen maken.

  • Stel je scherm wat donkerder af. Deze simpele stap heeft een enorm resultaat omdat het scherm de meeste energie verbruikt.
  • Stel de ‘screen timeout interval’ korter in; het screen gaat dan eerder uit als je de tablet niet gebruikt.
  • Verminder of verwijder applicatie updates, pings en syncs. Sommige sociale media applicaties maken continu updates, ook als je ze niet gebruikt. Stel de update mogelijkheid in op handmatig.
  • Zet bluetooth, wifi en gps uit als je ze niet gebruikt. Deze services zoeken, ook als ze niet gebruikt worden, constant naar verbinding.
  • Let ook op applicaties die op de achtergrond werken. Spellen bijvoorbeeld kun je het best uitzetten als je klaar bent.
  • Als je tablet een Organic Light Emitting Diode scherm heeft, dan is het slim om er een donker gekleurde wallpaper op te zetten, dit scheelt enorm veel energie. Bij een LCD scherm werkt dit trucje echter niet.

Gerelateerd:

Geen.