Portugal, klein land met goede voetbalresultaten

 

 

Auteur:  rob

Bekeken: 736

Datum: -

In Portugal is voetballen dé sport en dat uit zich in interessante resultaten. Met een derde plaats tijdens het WK in 1966 en finalist in 2004 tijdens het Europees kampioenschap is het een land waar beslist rekening moet worden gehouden. Portugal is een stug land om tegen te voetballen, is bloedfanatiek, schroomt zeker niet lichamelijk contact, gaat echt tot het randje van de toelaatbaarheid en daarom is er geen land die `eventjes` van Portugal zal winnen.

De bekendste voetballer is Eusébio en zijn volledige naam luidt Eusébio Ferreira da Silva. In 1970 en 1973 werd hij Portugees voetballer van het jaar. Zijn bijnamen luiden De zwarte parel en De zwarte panter. Een andere topvoetballer is Luís Figo die wordt bestempeld als één van de beste aanvallers van de wereld! De meest aansprekende voetbalclub is Benfica maar ook zeker bekend zijn FC Porto, Sporting Lissabon en Académica Coimbra.

Benfica speelt thuis in het prachtige Estádio da Luz waar tussen de 60.000 en 70.000 supporters getuigen zijn van heerlijke spannende voetbalwedstrijden.

Portugal is in de toekomst een voetballand om rekening mee te houden en waar menig land zich stuk op zal bijten.

Gerelateerd:

Geen.