Tips om veilig te kamperen met kinderen

 

 

Auteur:  michael

Bekeken: 367

Datum: -

Een vakantie op de camping is voor kinderen altijd leuk. Pak naast de slaapzakken, tent en badminton set echter ook wat extra attributen in en besteed wat aandacht aan andere punten voor de veiligheid van je kinderen en een geslaagde vakantie.

Op en rond de camping

Maak een rondje over de camping en laat je kind zien waar alles is en hoe hij/zij de weg naar de tent of camper kan vinden. Maak het attent op bepaalde kenmerken zoals een herkenbare boom of speelterrein of iets dergelijks. Spreek met je kinderen af dat ze nooit van het terrein af gaan zonder jullie toestemming en laat ze zien waar de receptie is zodat ze daar heen kunnen gaan, mochten ze verdwalen. Laat je kinderen jullie standplek uit het hoofd leren en mochten ze te klein zijn, plak dan een stuk pleister met de gegevens op hun arm; dit kan je een hoop angstige minuten/uren besparen!

Vuur en koken

Een kampvuur is gezellig maar kan ook risico met zich meebrengen. Laat je kinderen nooit alleen als er een vuurtje brandt of als je het kookstel aan hebt staan.

Natuur

Afhankelijk van waar je kampeert kan de natuur een gevaar opleveren. Leer je kinderen nooit zomaar planten te plukken/eten of eten open en bloot te laten liggen. Wilde dieren kunnen er op afkomen. Ook water in de omgeving kan gevaarlijk zijn als de kinderen niet kunnen zwemmen of nog klein zijn.

Teken en andere beten

Een insectenbeet kan de pret behoorlijk bederven. Pak altijd een tekensetje, anti muggenmiddel met deet en een ‘after bite’ stick in. Mocht je kind een teek hebben, laat het die dan niet zelf verwijderen; dat is een klusje voor een volwassene. Smeer je kind daarnaast ook altijd in met een goede zonnebrand.

Gerelateerd:

Geen.