Vijf tekenen dat een relatie over is

 

 

Auteur:  bert

Bekeken: 400

Datum: -

Het is moeilijk om te accepteren dan een relatie over is. Zeker als een van de partners het niet wil accepteren. Soms is het zo dat de tekenen van het einde van de relatie al aanwezig zijn, maar dat de mensen in de relatie nog onzeker zijn. Door deze onzekerheid blijven mensen vaak in relaties met de hoop dat het met de tijd beter wordt. Soms blijven mensen in relaties terwijl ze al weten dat het over is, vanwege de angst voor het onbekende. Vaak is het zo dat de relatie over is zodra de vonken er niet meer van af springen en je steeds meer geïrriteerd raakt door de andere persoon vanwege zijn of haar gewoontes.

Hier zijn vijf factoren die het einde van de relatie kunnen aangeven.

  • Je vindt manieren om elkaar te vermijden (jij bent op werk terwijl hij of zij thuis is, of omgekeerd).
  • Een gesprek voeren kost veel moeite en eindigt vaak in een argument.
  • Jullie seksleven is zo goed als niet aanwezig of intiem zijn kost extreem veel moeite.
  • Dingen die je eerst schattig vond beginnen je nu te irriteren.
  • Je kan niet herinneren wat je in hem of haar zag in het begin.

Als je het eens bent met één van deze voorbeelden heeft jullie relatie wat werk nodig.

Zelfs als een relatie op de klippen loopt is het nog steeds een goed idee om met je partner te praten zodat jullie beide jullie meningen kunnen uiten. Je zal misschien ontdekken dat de problemen niet zo verschrikkelijk zijn als je had gedacht en kan je het weer goedmaken. Indien jullie het niet goed kunnen maken, probeer dan ten minste elkaars oogpunt te begrijpen. Bij een slecht einde van een relatie duurt het langer om er over heen te komen en kan het er voor zorgen dat je problemen krijgt met vertrouwen in een nieuwe relatie.

Als je besluit om te praten met je partner, doe het niet thuis. Ga naar buiten, ga uit eten en probeer er dan over te praten. Probeer anders om samen te wandelen of naar het park te gaan, ga naar plaatsen waar het minder waarschijnlijk uitloopt tot een confrontatie.

Indien jullie besluiten om de relatie een nieuwe start te geven, moet het een verse start zijn. Oude problemen van vroeger moeten niet weer omhoog worden gehaald. Vergeef jezelf en je partner voor het feit dat jullie beide hebben toegestaan dat de relatie tot dit punt kwam en haast je niet. Probeer de spontaniteit er weer in te brengen door samen uit te gaan en samen nieuwe hobby's of interesses te ontwikkelen. Mocht het niet werken, is dat natuurlijk moeilijk maar niet het einde van de wereld. Onthoud dat het niet zo is dat indien de vorige relatie niet werkte, de volgende ook niet zal werken.

Gerelateerd:

Vind hij me leuk?

Hoe stel je een EHBO pakket samen?